Webshop - Emcrum återvinnande design köpvillkor

ANVÄNDARVILLKOR

 

1 ÅNGERRÄTT

Emcrum –återvinnande design följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer

Om du ångrar köpet och vill lämna tillbaka varan erbjuder vi 30 dagars öppet köp. Vid oanvänd vara med oförstörd förpackning återbetalar vi hela varuvärdet.

 

Var vänlig och kontakta Emcrum – återvinnande design innan du returnerar varan.

 

Se till att bifoga kontaktinformation när du returnerar en vara och ange spårningsnummer samt en kort beskrivning av vad ärendet gäller.

 

Emcrum – återvinnande design föreslår att du får ett kvitto och ett paket-ID för returen från leveransservice eftersom det gör det lättare att spåra paketet om det skulle behövas. Om du har betalat via faktura behöver vi ett bankkontonummer så att vi kan överföra pengarna. Det enklaste är om du skickar bankkontonumret till oss via e-post.

 

1.2 RETURFRAKT

Du som kund betalar returfrakten. Skicka din vara till: Emcrum – återvinnande design, Nygårdsvägen 16 c, 433 32 Partille.

 

Du måste betala för dina egna fraktkostnader för varor som du returnerar. Fraktkostnader återbetalas inte. Hur lång tid det tar innan du får en ny produkt beror på var du bor.

Om du betalat via PayPal betalar de din returfrakt om aktiverat tjänsten. Läs mer om det här.

 

Det kan det vara en god idé att använda en leveransservice som går att spåra, exempelvis Skicka Direkt, eller köpa en fraktförsäkring. Vi kan inte garantera att vi kommer att få varan som du returnerar.

 

2 ÅTERBETALNING

När din returnerade vara har mottagits och kontrollerats, kommer vi att meddela dig via e-post. Vi kommer också att meddela dig om vi kommer att göra någon återbetalning eller ej.

 

Om returen godkänns, kommer återbetalning ske automatiskt till ditt kreditkort eller via annan betalningsmetod inom 14 dagar.

 

2.1 DELÅTERBETALNING

Det finns vissa situationer då vi endast gör delåterbetalningar: Artiklar som inte är i sitt ursprungliga skick, är skadade eller om det saknas delar och det inte är vårt fel. Alla objekt som returneras mer än 30 dagar efter leverans.

 

2.3 SEN ELLER UTEBLIVEN ÅTERBETALNING

Om du inte har fått någon återbetalning ber vi dig först kontrollera ditt bankkonto igen. Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag eftersom det ibland tar lite tid innan återbetalningen krediteras. Kontakta därefter din bank då det oftast tar lite tid innan återbetalningen görs. Om du har gjort allt detta och fortfarande inte har fått din återbetalning, ber vi dig kontakta oss på: webshop@emcrum.se.

 

2.4 REAVAROR

Återbetalning sker endast för varor till ordinarie pris - inte för reavaror.

 

2.5 BYTEN

Vi byter endast artiklar om de är defekta eller skadade. Om du behöver byta ut en vara mot samma vara, vill vi att du skickar e-post till: webshop@emcrum.se och artikeln till:

 

RETURADRESS

Emcrum – återvinnande design

Nygårdsvägen 16 c

433 32 Partille.

 

2.6 REKLAMATION

Om en vara är felaktig eller transportskadad ska du alltid kontakta oss så snart felet upptäckts och ALLTID innan en retur.

 

Skriv ett mail till webshop@emcrum.se och ange felet så får ni hjälp med retur och eller makulering av köpet. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Emcrum står för returfrakten och ersätter dig med ny vara alternativt återbetalar dina pengar. När returen skickas till oss måste kundnummer och ordernummer framgå av försändelsen.

Vi återbetalar pengar för returer och godkända reklamationer inom 14 dagar.

 

3. INTEGRITETSPOLICY – GDPR

3.1 VAD GÖR VI MED DIN INFORMATION?

För- och efternamn, adress, e-postadress, telefonnummer. Syftet med en sådan behandling är för att kunna leverera din order till dig och för bokföringslagen. Vi får de uppgifterna personligen från dig när du genomför ett köp på vår hemsida. Dina uppgifter sparas hos vår hemsideleverantör One.com och hos oss. Dina uppgifter sparas i 7 år enligt bokföringslagen. Efter det raderas dina uppgifter om du inte längre är kund hos oss.

 

När du är inne i vår butik får vi också automatiskt information om din dators IP-adress så att vi vet vilken webbläsare och operativsystem du använder, för att kunna optimera användarupplevelsen.

 

3.2 MARKNADSFÖRING VIA E-POST

Om du ger oss tillåtelse, kan vi skicka e-post om vår butik, nya produkter och andra uppdateringar.

 

3.3 SAMTYCKE

När du ger oss personlig information för att slutföra en transaktion, verifiera ditt kreditkort, göra en beställning, hantera en leverans eller returnera ett köp, samtycker du till att vi samlar in information och använder den för detta syfte.

 

Om vi ber dig om personlig information för annat syfte, t.ex. marknadsföring, kommer vi antingen be dig direkt så att du kan godkänna detta eller ge dig möjligheten att säga nej.

 

ÅTERKALLANDE AV SAMTYCKE

Om du ångrar dig och inte vill att vi kontaktar dig, samlar in information eller använder dina uppgifter, kan du när som helst kontakta oss via e-post: webshop@emcrum.se eller skicka brev till: Emcrum – återvinnande design, Nygårdsvägen 16 c, 433 32 Partille

 

3.5 OFFENTLIGGÖRANDE

Vi kan lämna ut din personliga information om lagen kräver det eller om du bryter mot våra Användarvillkor.

 

3.6 ONE.COM

Vår butik sköts av One.com. De ger oss tillgång till e-handelsplattformen som gör att vi kan sälja våra produkter och tjänster till dig. Dina uppgifter lagras hos One.com. De lagrar dina data på en säker server bakom en brandvägg.

 

3.7 BETALNING

Om du väljer direktbetalning för att slutföra köpet kan tredje part komma att använda din kreditkortsinformation för detta ändamål. Se 3.8.

 

3.8 TREDJEPARTSTJÄNSTER

I allmänhet kommer tredjepartsleverantörer som vi använder endast samla in, använda och lämna ut din information i den utsträckning som krävs för att de ska kunna leverera sina tjänster till oss.

 

Stripe och PayPal hanterar våra säkra betalningar och betalningstransaktionen, och har sina egna integritetspolicys för den information som vi måste lämna ut för att de ska kunna genomföra dina inköpsrelaterade transaktioner. För dessa leverantörer, rekommenderar vi att du läser deras integritetspolicys så att du förstår på vilket sätt dessa leverantörer hanterar din personliga information.

 

Tänk också på att vissa leverantörer kan ha sin verksamhet eller anläggningar i en annan jurisdiktion än antingen du eller oss. Det innebär att om du väljer att gå vidare med en transaktion som involverar en tredje part, kan din information omfattas av lagarna i den jurisdiktion där denna tredje part har sin verksamhet eller sina anläggningar. När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredje parts webbplats eller applikation, omfattas du inte längre av denna Integritetspolicy eller Användarvillkor för vår webbplats.

 

3.9 LÄNKAR

När du klickar på länkar i vår butik, kan de leda dig bort från vår webbplats. Vi är inte ansvariga för integritetspolicys på andra webbplatser och uppmanar dig att läsa dessa webbplatsers integritetspolicys.

 

3.10 SÄKERHET

För att skydda din personliga information vidtar vi försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att den inte försvinner, missbrukas, nås, avslöjas, ändras eller förstörs. Om du förser oss med kreditkortsinformation, krypteras informationen med Secure Socket Layer-teknik (SSL) och lagras med AES-256 kryptering.

 

3.11 ÅLDERSGRÄNS

När du använder denna webbplats bekräftar du att du är myndig i det land eller den stat där du bor eller att du är myndig i det land eller den stat du bor och har gett ditt samtycke till att dina minderåriga barn använder denna webbplats.

 

4. ÄNDRINGAR AV DESSA ANVÄNDARVILLKOR

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa Användarvillkor när som helst, så var vänlig och kontrollera dem regelbundet.

 

Förändringar och förtydliganden träder i kraft omedelbart efter att de publicerats på webbplatsen.

 

Om vi gör väsentliga ändringar i den här policyn kommer vi att meddela dig här att policyn har uppdaterats, så att du vet vilken information vi samlar in, hur vi använder den, och under vilka omständigheter, om några, vi använder och/eller offentliggör den.

 

Om vår butik förvärvas eller slås samman med ett annat företag, kan dina uppgifter överföras till de nya ägarna så att vi kan fortsätta att sälja produkter till dig.

© Copyright 2018 Emcrum AB - All Rights Reserved